TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo GRADSKA PATROLA NIŠ U KADRU PROJEKTI 2022 Udarne

MILOSAVLJEVIĆ: KROZ ISPUSNE VENTILE PROŠLO SEDAM HILJADA LITARA VODE U SEKUNDI (VIDEO)

U Nišu je u utorak palo 23 litara kiše po metru kvadratnom, negde je padao I grad, a najkritičnije je bilo u Zetskoj uliuci i u Bulevaru Nemanjića. U Zetskoj je čak jedan automobil voda nosila pod nadvožnjak, a vozaču su pomogli radnici JKP “Naissusa” koji su intervenisali čitavo popodne na više mesta u gradu. Direktor ovog komunalnog preduzeća kaže da juče je palo toliko vode da je na ispusnim ventilima izlazilo 7.000 litara u sekundi što je, kako kaže još jedna cela reka Nišava.

Direktor ovog preduzeća Goran Milosavljević najavljuje rekonstrukciju kanalizacione mreže kroz projekat izgradnje fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, kada će biti postavljeni novi kolektori koji će omogućiti da kanalizacija primi veće količine vode. Ipak, napominje da kanalizaciona mreža i u najsavremenijim gradovima gradi u određenim dimenzijama i dodaje da kada bi se gradila kanalizaciona mreža koja bi trebalo da pokrije svaku kišu, ona bi bila veća od samog grada.

Inače, kanalizacionu mrežu JKP Naissus čisti po nalogu Direkcije za izgradnju grada. Kritične tačke u gradu se dobro znaju, a Milosavljević kaže da je razgovarao sa gradonačelnicom da se kanalizacija na tim mestima preradi kako bi mogla da primi više vode.

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com