TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika VESTI

MINISTAR POLICIJE SA AMBASADORIMA MAROKA I ŠVAJCARSKE O ILEGALNIM MIGRACIJAMA

SA AMBASADOROM MAROKA O SUZBIJANJU IREGULARNIH MIGRACIJA

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić razgovarao je sa ambasadorom Kraljevine Maroko u Srbiji Mohamedom Aminom Belhažom o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova, pre svega u oblasti suzbijanja iregularnih migracija i borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Ambasador Belhaž naglasio je prijateljske odnose dve zemlje u političkoj i ekonomskoj saradnji i naveo da bi u tom maniru trebalo nastaviti i unapređenje saradnje Srbije i Maroka u oblasti bezbednosti.

S obzirom na uspešne rezultate koje je Maroko pokazao u dosadašnjoj borbi protiv terorizma i ekstremizma, ministar Gašić je istakao da smo zainteresovani za razmenu iskustava u toj oblasti i da zajednički treba da se borimo protiv tog globalnog problema, jer se nikad ne zna gde će se naredni teroristički akt dogoditi.

Ambasador Belhaž uputio je poziv ministru Gašiću da u narednom periodu poseti Maroko i sastane se sa ministrom unutrašnjih poslova te zemlje.

Ministar Gašić zahvalio se ambasadoru na principijelnoj podršci Kraljevine Maroko u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

GAŠIĆ SA AMABASODOROM ŠVAJCARSKE

Ministar Gašić sastao se i sa ambasadorom Švajcarske  Ursom Šmidom. Istakli su dobru policijsku saradnju dve zemlje i naveli da postoji prostor za njeno dalje unapređenje, naročito u oblasti ilegalnih migracija.

Ministar Gašić i ambasador Šmid razgovarali su i o dobrim ekonomskim odnosima dve zemlje, kao i pomoći koju Švajcarska Konfederacija pruža Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com