TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

Ministar Vulin zatražio da predsednik Vučić preduzme neophodne mere zaštite stanovništva

 Ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je pismo predsedniku Srbije u u kojem je zatražio da predsednik preduzme sve neophodne mere na zaštiti stanovništva.

U skladu sa Ustavom Republike Srbije ministar odbrane Aleksandar Vulin, zbog ugrožene bezbednosti gradana Republike Srbije na najvecem delu teritrije naše zemlje, uputio je pismo predsedniku Aleksandru Vucicu u kojem zahteva od predsednika da, u skladu sa ustavnim ingerencijama.

„Poštovani građani Srbije,

Na osnovu odredbe člana 88 stav 2 Zakona o odbrani, Ministarstvo odbrane se obratilo predsedniku Republike Srbije i vrhovnom komandantu Vojske Republike Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću i dostavilo  mu procenu rizika i pretnji po bezbednost Republike Srbije i njenih građana.

Nakon pojave zarazne bolesti Covid 19 koja je izazvana virusom SARS Cov 2 i pored do sada preduzetih mera od strane nadležnih organa i organizacija, a polazeći pre svega od dešavanja na globalnom nivou i proglašenja globalne pandemije Covid 19 od strane Svetske zdravstvene organizacije, procena je da bi dalje širenje Covida 19 moglo značajno ugroziti zdravlje šire populacije stanovništva, a time dovesti u pitanje normalno odvijanje života u Republici Srbiji, uključujući funkcionisanje njenih institucija, javnih službi i privrede.

Iz navedenih razloga rizici i pretnje po bezbednost Republike Srbije i njenih građana zahtevaju donošenje hotnih mera iz nadležnosti predsednika Republike Srbije.

Predsednik Republike Srbije je večeras primio procenu Ministarstva odbrane i sada je na njemu da odluči kako i na koji način će iskoristiti svoja ustavna ovlašćenja i staviti u funkciju očuvanje života i zdravlja svih građana Srbije sve službe bezbednosti u našoj zemlji. Građani Srbije, budite uz svoju zemlju, uz svoju državu. Živela Srbije”,

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com