среда, јун 26

VUČIĆ: ZA USKRS POLICIJSKI ČAS OD PETKA U 17 h DO UTORKA U 5 UJUTRU

0
258

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Policijski čas, odnosno zabrana kretanja zbog epidemije korona virusa, za ovaj Uskršnji vikend, trajaće od petka 17. aprila u 17 časova do utorka 21. aprila u 5 časova, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući u Dnevniku RTS.

Time će policijski čas biti produžen sa 60 na 84 sata.

Govoreći o molbi Sinoda Srpske pravoslavne crkve, Vučić je rekao da je sa patrijarhom Irinejom, tokom razgovora, “imao drugačiji dogovor”.

Šta god da kažem, biću rastrgnut od dela javnosti. Ali podržaću lekare i život,” rekao je Vučić i dodao da će o konkretnim merama na vreme obavestiti javnost. Napomenuo je da ipak neće hapsiti vladike i sveštenstvo, ali i da će ponovo moliti patrijarha Irineja da razume ono što traži država.

Šetnja za penzionere tri puta nedeljno od sledeće sedmice?

Vučić je naveo da je Vlada donela i nove mere koje se odnose na decu sa autizmom i naglasio da će ona moći da se šetaju tokom celog dana, a da će roditelji voditi računa o merama zaštite.

Najavio je i da se razmatra mogućnost da se starijima od 65 godina obezbedi vreme za šetnju i to tri puta nedeljno. To bi bilo tokom trajanja policijskog časa, kako se stariji ne bi sretali sa mlađim generacijama. Svako bi imao mogućnost da se prošeta do 30 minuta i maksimalno na 300 metara od kuće. Ova mera bi najverovatnije važila od sledeće nedelje, rekao je Vučić.

Leave a reply