TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

MINISTARKA ZDRAVLJA: PERIŠIĆ JOŠ DVE GODINE NA ČELU UKC NIŠ

Direktor UKC Niš Zoran Perišić ostaće na toj poziciji još dve godine, rekla je u Nišu ministarka zdravlja Danica Grujičić. Za direktora Doma zdravlja u Nišu Milorada Jerkana kaže da će odlučitii Vlada Srbije.

Za sada bez promena na čelu Univerzitetsko kliničkog centra, iako će aktuelni direktor septembra steći uslove za penziju. Iskustvo koje ima je presudilo da ostane direktor, rekla je u Nišu ministarka zdravlja.

“Profesoru Perišiću je produžen radni odnos još dve godine. On je ušao u sve detalje Kliničkog centra. Ispunjava uslove za penziju 30. septembra ove godine. Mislim da bi bilo prenaglo da odjednom ode čovek koji sve zna, a da dođe neko ko nije svemu tome vičan – njegov zadatak je da u narednih par godina pripremi sledećeg. Što se tiče Doma zdravlja, slična je situacija, ali to je isto nešto o čemu moramo da razgovaramo na Vladi Srbije i u Ministarstvu zdravlja, rekla je ministarka.

Grujičićka kaže da su mnogi direktori zdravstvenih ustanova u v.d. statusu duže od dve godine.

Mi smo sada počeli onima koji nam se javljaju da produžavamo v.d. status, onako, na šest meseci, koliko se može. Međutim,videla sam da je jako veliki broj ljudi u v.d. status, da mnogi direktori ne znaju koi m je u nadzornim i upravnim odborima, da mnogi članovi upravnih i nadzornih odbora ne ispunjavaju zakonske uslove po zakonu iz 2019. Godine. Takođe, zaostali su nadzorni odbori, posebno u domovima zdravlja koji su nekada bili pod lokalnim samoupravama nazdorni odbori koji su imenovani još 2013”, izjavila je Grujičić.

Ministarka navodi da se sada radi na tome. Napravljen je novi softver i sad je u toku popunjavanje svih potrebnih podataka. Ko god da bude dalje ministar mora da nastavi taj posao i da se onda ide u raspisivanje konkursa , rekla je ministarka.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com