TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

MLADE NIŠLIJE POKAZALE HUMANOST

Na Svetski dan dece obolele od raka podrška stiže i od humanitarne organizacije Crveni krst u Nišu. U saradnji sa NURDOR-om organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi. Veliki broj mladih došao je da da krv.

Mi danas slavimo i Sretenje, Dan državnosti Srbije.Uglavnom je danas neradan dan. Zbog toga smo i pretpostavili da će biti dobar odziv. To traje samo 15 minuta, a nekome ceo život, kaže volonter Crvenog krsta i dobrovoljni davalac krvi Miroslav Živković. 

Veliki je odziv davalaca. I mi smo tu da promovišemo humanost. Hvala svim humanim Nišlijama! Meni je lično drago što danas imamo veliki broj prvih davanja, motivacija za mlade ljude da prvi put dobrovoljno daju krv, kaže sekretar Crvenog krsta Niš Sanja Stojanović. 

 

Građani mogu da daju krv i u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi Niš.

Veoma je važno da konstantno sprovodimo akcije dobrovoljnog davanja krvi kako bismo dopunjavali naše rezerve. Mi na stanju imamo trentuno jedinice svih krvnih grupa, ali su nam u blagom deficitu negativne krvne grupe. Svakom akcijom imamo šansu da prikupimo tih negativnih jedinicama koje su nam potrebne, kaže dr Andrija Stevanović.

Deo prikupljenih jedinica krvi, u zavisnosti od potreba, ide I deci koja se leče od raka.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com