TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

MOJSILOVIĆ: VOJSKA SRBIJE UPUTILA ZAHTEV KFORU DA ZAŠTITI SRBE NA KIM (VIDEO)

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je danas da je uputio zahtev komandi Kfora da preduzimu hitne mere u zaštiti srpskog naroda i njegovog prava na opstanak i dodao da je Vojska Srbije spremna da u skladu sa Ustavom Srbije i poveljom UN ukoliko dobije naređenje od vrhovnog komandanta predsednika Srbije Aleksandra Vučića u potpunosti izvrši sve zadatke u odnosu na ukupnu bezbednosnu krizu. Mojsilović je rekao da je srpski narod na KiM izložen strašnom pogromu od strane režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, a da je njihova krivica jedino u imenima i prezimenima i tome što ne žele da napuste svoja ognjišta.

“U skladu sa svim činjenicama, a i zbog korektne i profesionalne saradnje koje imamo, ja sam obavestio komandanta KFORA da sa velikom zebnjom pratimo događaje i zahtevamo preduzimanje hitnih mera u zaštiti srpskog naroda i prava na njegov opstanak”, rekao je Mojsilović na konferenciji za medije.

Dodao je da je to molba Vojske Srbije jedinicama KFOR-a, celom KFOR-u i drugim međunarodnim bezbednosnim institucijama na Kosovu i Metohiji.

“Vojska Srbije ispunjavala je i ispunjava sve svoje međunarodne pravne obaveze koje proizilaze iz rezolucije UN 1244, Vojnotehničkog sporazuma i svih privremenih procedura za rad i režim rada duž administrativne linije, ali je danas jasno da međunarodna zajednica ne ispunjava svoje obaveze”, naveo je Mojsilović.

Naglasio je da će Vojska Srbije u skladu sa Ustavom Srbije i poveljom UN biti spremna da ispuni sve svoje zadatke u odnosu na ukupnu bezbednosnu krizu, u potpunosti, ukoliko dobije naređenje od vrhovnog komandanta.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com