TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

MORAVSKA REGATA 2023: PRIČA O TRIJUMFU I SEĆANJU NA VIDA JOVANOVIĆA

Ekipa “Južne Morava 2” pobednik je ovogodišnje Moravske regate koja nosi ime učitelja Videna Jovanovića. Održava se već devet godia zaredom u organizaciji Opštine Palilula i Udruženja rekreativnih ribolovaca “Eko fišing”. Sedam ekipa nadmetalo se od mosta u Mramoru do Lailnca gde je organizovano i takmičenje u pripremanju riblje čorbe.

Deveta Moravska regata u sećanje na Videna Jovanovića učitelja koji se 1998. godine utopio na Vlasinskom jezeru, spašavajući svoje učenike. Ova tradicija posebno znači njegovom sinu Goranu Jovanoviću.

Čast mi je što sam njegov sin jer je otišao spasavajući svoje učenike i to samo pet dana pred penziju”, kaže sin poginulog učitelja

Ove godine Moravska regata okupila je sedam ekipa koju su mahom činili starstveni ribolovci, ribočuvari, predstavnici Opštne Palilula i članovi Udruženja “Eko fišing”.

Učestvujemo svake godine i neka naša želja je da podržimo sve ovo i da bude povratak prirodi, ali i da pobedimo”, kaže učesnik Moravske regate Dragan Đorić.

Prvi put sam ovde i evo slušam u obezebednosti takmičenja”, ističe Saša Mladenović iz druge ekipe Moravske regate. 

Najmanje dvoje u čamcu treba da bude i evo čekamo ostale”, objašnjava Ljubisav Stojanović- 

I bilo ih je četvoro u čamcu koji su bezbedno stigli na cilj, do Lalilnca gde je organizovano i nadmetanje u prirpemanju riblje čorbe.

Prva jesenja regata, nisu nam vremenski uslovi bili dobri jer je održavamo ranije, ali nastvljamo tradiciju za Videna Jovanovića koji nas podseća da svi treba da budemo kao on”, kaže predsednik GO Palilula, Bratislav Vučković. 

Ovo je i jedan od načina da se apeluje na građane da čuvaju svoju životnu okolinu, kažu u Udruženju “Eko fišing” koje postoji od 2014. godine i okuplja oko 1500 rekreativnih ribolovaca, objašnjava Ninoslav Milenković iz Udruženja “Eko fišing”.

Pobednik ovogodišnje Moravske regate je ekipa DOO “Južna Morave II”, koja je za nijansu bila brža od Moravskog brzaka, Opštine Palilule i druge ekipe “Južna Morava II”.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com