MUP: DECU MLAĐU OD 12 GODINA NE VOZITE NA PREDNJEM SEDIŠTU (VIDEO)

MUP: DECU MLAĐU OD 12 GODINA NE VOZITE NA PREDNJEM SEDIŠTU (VIDEO)

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na roditelje i organizatore putovanja da poštuju saobraćajne propise, decu prevoze u dečijim sedištima i koriste sigurnosne pojaseve, kao i da decu mlađu od 12 godina ne prevoze na prednjem sedištu, kaže naščelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević.

Upozorava da dve trećine dece strada u saobraćaju u svojstvu putnika, a da je broj prekršaja nepropisnog prevoženja dece, u prvih šest meseci ove godine, dupliran u odnosu na prošlu godinu.

„U toku je letnja sezona i sezona korišćenja godišnjih odmora kada se ka turističkim destinacijama u Srbiji i inostranstvu upućuju porodice sa decom, a takođe veliki broj dece se prevozi autobusima na ekskurzije, rekreativne nastave i kampove“, kazao je Lakićević.

Načelnik Uprave saobraćajne policije apelovao je na sve učesnike u saobraćaju, posebno roditelje i organizatore putovanja, da poštuju saobraćajne propise, jer svi imamo isti cilj – da nijedno dete ne strada u saobraćaju, navedeno je u saopštenju MUP-a.

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com