TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

ZAŠTITITE KUĆNE LJUBIMCE OD NADOLAZEĆIH VRUĆINA (VIDEO)

dr Nikola Jovanović

Kao i ljudi, i kućni ljubimci ne podnose visoke temperature. Psi naročito brzo mogu da se pregreju I dobiju toplotni šok. Tada ih terba brzo odvesti veterinaru. A pre sega treba voditi računa da do toga ne dođe! Ne izvodite ih u šetnje I treninge po vrelini, I nikako ih ne ostavljajte zaključane u kolima.

Ako je tokom letnjih dana nama toplo, sigurno je i našem kućnom ljubimcu. Psi i mačke osećaju više toplote nego ljudi jer imaju debeo sloj krzna koji je zadržava iznutra.

Za razliku od ljudi, ove domaće životinje znoje se samo preko jastučića na šapicama. U ovim toplim mesecima i nama i njima teško padaju visoke temperature. Pored toga što možemo da ih sakrijemo u hladovinu, postoji još par načina kako možemo pomoći našim mezimcima.

 

“Kućni ljubimci češće su izloženi toplotnim udarima a vlasnici mogu da primete simptome poput ubrzanog dahtanja i iznemoglosti”, podseća dr Nikola Jovanović, iz  Veterinarska ambulanta „Pet N Vet“ u Vranju. 

U slučaju toplotnog udara, ljubimcima moramo što pre obezbediti dosta pijaće vode i smestiti ih u hladovinu.

Kućni ljubimci nikako ne podnose visoke temperature i trebalo bi da im pored ljubavi pružimo i prijatnije mesto za odmor.

 

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com