TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

Na divljoj deponiji dnevna soba i kupatilo (VIDEO)

Divlja deponija preko puta Prirodno matematičkog fakulteta jedna je od najvećih u Nišu, a radnici JKP “Mediana” je čiste najmanje jednom nedeljno. To čini čak petinu otpada na mesečnom nivou u Nišu, kaže direktor JKP “Mediana” Dragoslav Pavlović. On dodaje da su divlje deponije mnogo veće u gradskom području nego na seoskom iako u još dvadesetak sela nema organizovanog odvoza smeća, što će se, kako kaže, tokom ove godine rešiti u još nekoliko sela sa područja opštine Crveni Krst, Palilula i Pantelej.

Gotovo cela jedna dnevna soba i kupatilo ovog puta na deponiji u Naselju “Crvena zvezda”. Radnici “Mediane” kabasti otpad sa ovog smetilišta često uklanjanju, ali ona uporno “niče”.

Svakog proleća Mediana sprovodi akciju organizovanog odvoza kabastog otpada u svih pet gradskih opština. Ovo će biti treća godina kako će određenim danima dolaziti kamion do kuća građana i besplatno odvoziti njihov kabasti otpad na gradsku deponiju.

Pavlović dodaje da će se na Dan voda Mediana priključiti velikoj akciji Srbijavoda, kada će se čistiti priobalje i tok reke Nišave.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com