TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Udarne VESTI Zdravstvo

NA KONGRESU U NIŠU VRHUNSKI SVETSKI ORTOPEDI

U Nišu je u toku prvi Međunarodni kongres Traumatološke asocijacije jugoistočne Srbije koji sem domaćih vrhunskih stručnjaka okuplja i stručnjake iz čitavog sveta.

Razmena saznanja i iskustava a u cilju unapređenja načina lečenja pacijenata. Prvi međunarodni Kongres Traumatološke asocijacije jugoistočne Srbije u Nišu okupio je domaće vrhunske stručnjaka iz oblasti ortopedije, ali i stručnjake iz Južne Koreje, Indije, Kine, Italije, Nemačke,  Malezije i zemalja regiona.

A gde je srpska ortopedija danas?

“Smatram da zauzimamo vrlo visoko mesto u toj hijerarhiji zbrinjavanja pacijenata. Jer, naše metode zbrinjavanja i implantati koje koristimo identični sus a onima koji se koriste u svetu: Americi, istočnim zemljama i Evropi”, izjavio je prof. dr Ivan Micić, rukovodilac Klinike za ortopediju UKC Niš.

Ortoped iz Koreje dr Ino Džon ocenio je da je skup u Nišu veoma važan.

” Niš postaje važan centar ortopedske hirurgije. Mnogi stručnjaci sa balkanskog poluostrva i šire dolaze ovde da podele znanje i iskustva koja su velika podrška i pomoć hirurzima koji leče pacijente u Srbiji”.

Ovakvi skupovi promovišu Niš kao veliki univerzitetski centar.

“Mi smo u vreme korone izgubili velikog i značajnog stručnjaka akademika Mitkovića i imam obavezu da ga pomenem.  Verujem da će stručna javnost imati šta da čuje na kongresu, ali nadam se i da će lekari imati vremena da obiđu kulturno-istorijske spomenike i osete duh Niša”, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Kongres vraća Niš i niške ortopedske hirurge na svetsku mapu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com