NA PUTNOM PRELAZU KOD NIŠA SINOĆ NASTRADAO PEŠAK

NA PUTNOM PRELAZU KOD NIŠA SINOĆ NASTRADAO PEŠAK

Jedna osoba poginula je sinoć na putnom prelazu između Grejača i Trupala, nadomak Niša, kada je pokušala da pešice pređe preko pruge u trenutku dok su polubranici na putnom prelazu bili spušteni. Pešak je poginuo kada je na njega naletela lokomotiva železničkog prevoznika „AB prevoz”, saopštila je „Infrastruktura železnice Srbije”.

Ovaj putni prelaz obezbeđen je polubranicima koji su u trenutku nesreće ispravno radili i bili spušteni, kao i znacima saobraćajne drumske signalizacije, navodi se u saopštenju. Na mesto nesreće došli su pripadnici MUP-a i Hitne pomoći. Železnički saobraćaj na ovom delu niške pruge bio je u prekidu.

„Infrastruktura železnice Srbije” žali zbog nesreće koja se dogodila i izražava saučešće porodici nastradale osobe, navodi se u saopštenju.

I ovom prilikom „Infrastruktura železnice Srbije” još jednom upozorava, moli i apeluje da se posebno na putnim prelazima poštuje saobraćajna signalizacija, kako se ovakve tragedije više ne bi događale i kako bi se sačuvali ljudski životi.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com