Pozorište lutaka Niš tokom vanrednog stanja prikazuje svoje predstave na Jutjub kanalu. Ove sedmice na repertoaru su dve predstave:

Četvrtak, 30. april, „Mala princeza“

„Mala princeza“ je priča o uobraženoj princezi koja zbog grumena zlata u grlu izuzetno lepo peva i želi da se uda samo za onog prosca koji peva lepo kao i ona. Dolaze prosci, ali uzalud. Jedini koji peva lepo skoro kao princeza je vredni mlinarev sin, ali on nije visokog roda. U celu priču se upleo čak i jedan magarac, a kako se ona završila, odnosno za koga se princeza udala ostaje da gledaoci sami otkriju. Predstava se temelji na glumačkoj i animatorskoj veštini i odlikuje se živom i dopadljivom muzikom kao i dinamičnom i lepršavom igrom. Predstavu je režirao Aleksandra Kanjevac, a u njoj igraju: Marija Cvetković, Stanislava Joković, Davorin Dinić i Srđan Miljković.

Nedelja, 3. maj, „Alisa u zemlji čuda“

Priča o nepokornoj i smeloj, ali dobroj i blagoj devojci Alisi koja putuje kroz zemlјu čuda kakva postoje samo u snovima jedna je od najpoznatijih priča ikada napisanih. Beli zec, Šeširdžija, Crna kralјica, Mačak koji se smeje, blizanci Diladi i Dilada, samo su neka od nesvakidašnjih bića sa kojima se ona susreće. Sve je maštovito oživlјeno kreativnom scenografijom, divnim lutkama, veštom animacijom i originalnom muzikom. Predstava „Alisa u zemlji čuda“ svakog gledaoca vodi u svet fantazije i avanture.

Predstavu je režirao Zoran Lozančić, a uloge tumače: Mirjana Đorđević, Svetlana Mihajlović, Biljana Radenković, Dejan Gocić, Slobodan Miljković i Toma Bibić.

Linkovi će biti objavljeni na fb strani Pozorišta lutaka