TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

NAJSTARIJI PLIVAČ ZA ČASNI KRST IMA 70 GODINA

I ove godine plivaće se za Bogojavljenski krst na otvorenom bazenu u Čairu. Među prijavljenima su i po jedan predstavnici Vojske Srbije, Policijske uprave Niš, Žandarmerije i Sektora za vanredne situacije. Od 38 prijavljenih, prvih 19 koji dobiju zdravstvenu potvrdu o psiho-fizičkoj spremnosti, moći će da učestvuju u nadmetanju za Časni krst, navode u Gradskoj opštini Medijana.

Za Bogojavljenski krst plivaće i četiri pripadnice lepšeg pola, od kojih jedna ima 18 godina, koliko ima još jedan učesnik, te su njih dvoje najmlađi takmičari.  Najstariji učesnik ima 70 godina i jedan je od dvojice takmičara, koji deveti put pliva za Časni krst.

Pobednik Bogojavljenskog plivanja, dobiće novčanu nagradu od 50 hiljada dinara, lovorov venac, zlatan lanac i privezak, a za sve učesnike obezbeđene su prigodne nagrade.

Osim plivača, i ove godine u vodi će biti i članovi kluba NAISAB (NAISSUB) iz Niša, koji će voditi računa o bezbednosti učesnika manifestacije. Uz svečani stroj pripadnika Žandarmerije, ceo događaj biće propraćen simboličnim letom golubova, koji će biti pušteni pre samog početka takmičenja. Gradska opština Medijana ovu manifestaciju organizuje u saradnji sa Niškom eparhijom, Sportskim centrom „Čair“, Ronilačkim klubom NAISSUB, Udruženjem golubara „Car Konstantin“ i drugim ustanovama i institucijama.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com