субота, јул 20

(VIDEO) Nakon preliminarnih rezultata završnog ispita slede žalbe

0
74

Učenici osmog razreda završili su polaganje završnog ispita, a na taj način i osnovnoškolsko obrazovanje.

Roditelji će uvid u preliminarne rezultate imati do subote 22. juna na nivou škola i portalu Moja srednja škola, a istog dana će moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita.

Konačni rezultati biće objavljeni 25. juna.

Lista želja moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola i neposredno u školi 26. i 27. juna, dok će konačna lista opredeljenja biti objavljena 29. juna.

Upis je 2. jula. Mi na teritoriji ŠU Niš imamo više mesta nego osmaka. U samom Nišu je 3030 slobodnih mesta u gimnazijama i srednjim stručnim školama, kaže načelnik ŠU Niš Predrag Nešović.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je ranije da su za školsku 2024/2025. planirana 72.522 mesta, a pravo da polaže završni ispit ima 66.970 učenika.

Objavljeni preliminarni rezultati završnog ispita za buduće srednjoškolce

Na portalu Moja srednja škola danas su objavljeni preliminarni rezultati završnog ispita na kraju osnovnoškolskog obrazovanja i vaspitanja.

Podnošenje prigovora na preliminarne rezultate završnog ispita (preko portala Moja srednja škola ili neposredno u osnovnoj školi) biće sutra, 22. juna, od 8 do 15 časova.

Rok za dostavljanje odgovora prvostepene komisije na prigovore učenika na preliminarne rezultate završnog ispita (elektronskim putem i neposredno u osnovnoj školi) je nedelja 23. jun do 8 časova.

Upis u srednje škole moći i ove godine da se obavi elektronskim putem, korišćenjem navedenog portala Moja srednja škola počev od 2. do 6. jula.

Leave a reply