TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti

NALOŽENA INTENZIVNA DEZINFEKCIJA PARKOVA I KEJA

Park na keju, gotove staze, postavlja se javna rasveta

Štab za vanredne situacija Grada Niša razmatrao je i danas aktuelnu situaciju vezanu za epidemiju virusa SARS Covid 19 u Nišu i ocenio da je, po stavu epidemiologa, situacija nesigurna, ali pod kontrolom, s obzirom na, kako je rekao epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović, i dalje prisustvo obolelih od ovog virusa i prijem lakših i srednje teških bolesnika u KC Niš i privremene Covid bolnice u gradu.

U objektima Socijalne zaštite odnosno domovima za smeštaj starih lica, stiacija je, kako je ocenjeno, pod kontrolom i u najvećem broju ustanova nema obolelih niti pozitivnih na prisustvo virusa osim u Gerontološkom centru u Nušu i privatnom staračkom domu Eskulap, koji se na dnevnom nivou stalno prate od strane infektologa i epidemiologa.

S obzirom da su od danas za građane otvoreni parkovi, kej i šetališta, javno komunalnim preduzećima je naložena intenzivna dezinfekcija tih prostora a komunalnoj policiji je naloženo da brinu o poštovanju mera i preporuka koje tiču okupljanja i ponašanja na javnim mestima.

Takođe, Institut za javno zdravlje izvestio je da se privodi kraju dezinfekcija svih vrtića u sastavu JPU Pčelica kako bi, kada odluka o njihovom otvaranju bude doneta, oni bili potpuno spremni za potpuno bezbedan prijem i boravak dece i zaposlenih.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com