TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Hronika Udarne VESTI

NASTAVLJAJU SE KONTROLE – 21. APRILA MERENJE BRZINE BEZ ZAUSTAVLJANJA VOZAČA(VIDEO)

Od ukupnog broja otkrivenih prekršaja tokom pojačane kontrole Saobraćajne policije, koja je bila sprovedena tokom uskršnjih praznika, 50 odsto se odnosi na prekoračenje brzine, što je 7.715 prekršaja.

“Tokom pojačane kontrole Saobraćajne policije koja je bila sprovedena tokom uskršnjih praznika, od 13. do 16. aprila, otkrivena su ukupno 15.603 prekršaja, za prekoračenje brzine 7.715, što je 50 posto od ukupnog broja otkrivenih prekršaja. Za upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola 1.029, za nekorišnje sigurnosnog pojasa 2.224, a nepropisno prevoženje dece 87”, rekao je danas Tanjugu Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.

Počela je međunarodna akcija Evropske mreže saobraćajne policije, koja će trajati do 23. aprila.

“Međunarodna akcija ROUDPOL trajaće do 23. aprila, a sprovodi se u 30 država Evrope. Akcenat je na kontroli glavnih indikatora bezbednosti saobraćaja, pre svega brzina, alkohol, psihoaktivne supstance i pojas”, rekao je Belencan.

Najavio je da će 21. aprila biti sproveden “speed maraton”, to znači da će se meriti brzina bez zaustavljanja vozila.

“Vlasniku vozila će se na kućnu adresu dostaviti pismeno da se izjasni ko je upravljao vozilom u trenutku izmerene brzine”, rekao je Belencan. “Vlasnik je dužan da u roku od osam dana po prijemu dostavi pisani odgovor. Ako to ne učini podneće se prijava za čl. 330 Zakona o bezbednosti saobraćaja, gde je predviđena kazna i do 120.000 dinara”, rekao je Belencan.

https://youtu.be/GGdkSEbF_20

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com