четвртак, јул 18

NASTAVLJENA SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE O KiM (VIDEO)

0
29

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je u Skupštini Srbije da nikada nije pregovarao ni sa kim o opstanku na vlasti, niti da će o tome pregovarati sa bilo kim, jer ga interesuje samo opstanak i napredak Srbije.

„Nikada neću pregovarati zbog opstanka na vlasti, mene interesuje opstanak i napredak Srbije“, poručio je Vučić.

Predsednik je tako odgovorio na optužbe poslanika Roberta Kozme iz Zeleno-levog kluba da je SNS, pored sve muke za Srbe na KiM, uveo strahovladu na severu KiM i da uvek sa međunarodnim predstavnicima „ispregovara za sebe ostanak na vlasti, a za građane KiM sve veću neizvesnost“. Istakao je da građani treba da razumeju da nije uvek pitanje onoga šta na nekom papiru o KiM stoji već i da je važno pitanje političkog momenta i okolnosti i života oko nas, i šta je to što možemo da uradimo u datim okolnostima.

Neretko kao noj nabijamo glavu u pesak, rekao je Vučić.

„Kažu pregovaraš već 10 godina, a da nije pregovora morali bismo da priznamo nezavisno Kosovo. Je l’ to vaša politika? Okolnosti nam ne idu naruku, nisam za zamrznuti konflikt, naprotiv“, rekao je Vučić.

Predsednik se osvrnuo na jučerašnju sednicu i rekao da je bio primoran da demantuje „24 činjenične laži“, ne u smislu politike i drugačijih stavova.

GLIŠIĆ: NEKOLIKO ČLANOVA STRANKE ZAVETNICI PREŠLO U SNS

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić predstavio je nove članove Srpske napredne stranke koji su, kako je rekao, napustili stranku „Zavetnici“, nezadovoljni njenom politikom i incidentima poslanika na jučerašnjoj sednici Skupštine. Glišić je izjavio da su u SNS prešli narodni poslanici Dušan Stoiljković i Dragan Nikolić, kao i tri odbornika stranke Zavetnici u Skupštini grada Beograda.

POSLANICI NARODNE STRANKE NE UČESTVUJU NA SEDNICI O KiM

Narodna stranka neće učestvovati u daljoj raspravi na posebnoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, rekao je poslanik te stranke Stefan Jovanović, a kao razlog naveo to što je, kako tvrdi, rasprava pretvorena u “cirkusku predstavu”. “Narodna stranka je juče napustila salu skupštine i danas ne učestvujemo na sednici”- rekao je Jovanović.

 

 

Leave a reply