TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Hronika Udarne

NASTAVLJENO PRIPREMNO ROČIŠTE “MALČANSKOM BERBERINU” (VIDEO)

Na nastavak pripremnog ročišta u Višem sudu u Nišu Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin uveden je na zadnji ulaz suda nešto pre 9 sati, pa kamere nisu uspele ovog puta da ga snime. Jovanović, koji je optužen za otmicu 12-godišnje devojčice M.K. iz Suvog Dola u decembru 2019.g. delimično je priznao krivicu, ali se pozivao na neuračunljivost, kaže majka devojčice Aleksandra Karimanović.

Majka devojčice dodaje da se Jovanović u sudnici normalno ponašao, ali da u roditelje nije gledao.

Ja sam ga tražila pogledom da ga pitam zašto je to uradio, dodaje Karimanović.

Inače, pripremno ročište trebalo je da se održi 29. maja ali je odloženo jer je utvrđeno da optuženom u fazi istrage nije bilo omogućeno da se upozna sa sadržinom mišljenja Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, kojim je veštačena njegova uračunljivost.

Advokat oštećene kaže da je utvrđeno koji će dokazi biti izvođeni u daljem toku postupka, a glavni pretres na suđenju zakazan je za 8. jul. Roditelji očekuju pravdu i maksimalnu kaznu za otmičara kako bi, kako kažu, “bili mirni svi roditelji”.

Podsetimo, Jovanović je uhapšen 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča, nakon 17 dana policijske potrage za njim. On je, kako se sumnja, 20. decembra, presreo devojčicu na putu do škole i oteo je. Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Pasjača u jednoj vikendici.

Inače, Jovanović je 2018. godine uhapšen zbog polnog uznemiravanja maloletnice putem Fejsbuka. Iz pritvora, koji mu je uračunat u zatvorsku kaznu od pet meseci, izašao je 18. marta 2019. Pre toga je u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.

SAOPŠTENJE VIŠEG SUDA U NIŠU:

Pred Višim u sudom u Nišu održano je pripremno ročište u krivičnom postupku koji se vodi protiv opt. Ninoslava Jovanovića iz sela Malča, na kom je tužilac izložio iz optužnice opis dela iz kog proizilaze zakonska obeležja krivičnog dela i obrazložio dokaze koji potkrepljuju optužnicu.

Zakonski zastupnici su se izjasnili da se pridružuju krivičnom gonjenju optuženog. Optuženi, nakon što je poučen o svojim pravima, izjasnio se na navode optužbe i samo u manjem delu je osporio činjenično stanje opisano u optužnici. Odbrana je osporila neuropsihijatrijsko veštačenje optuženog u delu uračunljivosti optuženog u vreme izvršenja krivičnih dela, dok se odbrana ostalim predlozima tužilaštva za izvođenje dokaza ne protivi.

Na pripremnom ročištu usvojeni su predlozi za izvođenje dokaza tužilaštva, kao i predlozi za izvođenje dokaza koje je dala odbrana, osim predloga odbrane za ispitivanje svedoka na okolnosti koje se ne odnose na utvrđivanje činjeničnog stanja koje je predmet optužbe.

Glavni pretres je zakazan za 08.07.2020. godine.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com