TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

NEZAPAMĆENO!VLASNIK KOBILU TUKAO ČEKIĆEM (VIDEO)

Foto: ZooPlanet

Nezapamćeno nasilje nad konjem kod Vlasotinca. Kobilu je vlasnik udarao čekićem i motkom. Insitutcije i udruženja su, srećom, odmah reagovala, tako da je konj zbrinut u niškom Zoo kutku. Pružena joj je sva pomoć, ali je i dalje u životnoj opasnosti. Osnivač ZooPlanet-a Dušan Stojanović kaže da za ovih 14 godina koliko postoji udruženje, nije video da se neko ovako brutalno ophodi prema životinjama.

Dobili smo poziv od naših kolega iz Udruženja PIT da je zlostavljan konj u blizini Vlasotinca. Nakon njihovog i izlaska policije i institucija, naša ekipa je otišla tamo. Zatekli smo užasan prizor. Ovakav slučaj nije zapamćen, da se ovako brutalno ophodi prema životinjam, kaže Stojanović. 

Kobila se i dalje bori za život.

Zaista su teške telesne povrede, konj je u životnoj opasnosti. Ima dosta rana po glavi, podlive, zatvoreno oko, teško jede. Ne može vodu da pije. Mi se borimo za njegov život. Noćas smo sve vreme bili pored kobile. Starosti je oko četiri godine. Nadamo se da će se izvući..Nadamo se da će lice koje je počinilo zločin biti i krivično gonjeno…)

Vlasnik konja je nakon saslušanja pušten kući,

vi oni koji žele da pomognu kobili i ostalim spasenim životinjama ZooPlanet-a, mogu da se informišu putem njihovog zvaničnog sajta. Tokom vikenda mogu da donesu hranu životinjama.Trenutno su potrebni lekovi za kobilu i svakako hrana za ostale životinje.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com