TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

NIŠ: BESPLATAN PREVOZ I ZA PENZIONERE STARIJE OD 65 GODINA

U naredna dva meseca će i penzioneri stariji od 65 godina imati pravo na besplatan prevoz, umesto samo oni stariji od 70, kao što je to bilo do sada. To je najavila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski tokom obilaska renovirane kuglane pri Sportskom centru “Čair”, gde dva puta nedeljno rekreativno kuglaju članovi Kluba penzionera Niša.

Da je kuglanje za sve generacije, pokazali su članovi Kluba penzionera u Nišu. Renovirana kuglana Sportskog centra “Čair” prostor gde se stalno okupljaju i rekreativno se bave kuglanjem.

Dođem, družim se sa njima, mnogo mi je lepše kad dođem kući, veselija sam, odmornija sam. Jedno sedam, osam puta sam bila. Iako je malo bolelo, sad je mnogo bolje. Stekla sam kondiciju, prijatelje, kaže Gorica Petrović.

U toku nedelje su dobili dva besplatna termina, na četiri linije. Ideja je da Niš dobije i Kuglaški klub penzionera.

Nama znači svaka aktivnost kako bismo probudili želju penzionera da se što više uključe, izađu iz svojih kuća i da se bave rekreativnim sportom, kaže predsednik Kluba penzionera Niša Slavoljub Savić. 

Krajem prošle godine, u okvoru Sportskog centra “Čair” otovrena je nova kuglana, koju koriste sportisti i klubovi. Oslobođeno mesto u staroj kuglani rezervisano je upravo za ovakve rekreativne sporstke aktivnosti.

Grad Niš će sa 70 na 65 godina spustiti donju starosnu granicu za besplatne autobuske karte.

Klub penzionera ima 120 registrovanih članova. Osnovan je maja 2023. godine. Sem sportskih, organizuje i aktivnosti iz oblasti zdravlja, kulture.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com