TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

NIŠ DOBIJA I SPOMENIKE TESLI I PRIJATELJSTVU SA ŠARM EL ŠEIKOM

Sem Spomenika kralju Milanu, Niš bi trebalo da dobije još dva spomenika – velikom srpskom naučiku i pronalazaču Nikoli Tesli i spomenik prijateljstvu između gradova Šarm el Šeika i Niša.

NIKOLA TESLA, ILUSTRACIJA, FOTO- Branimir Lambaša from Pixabay

Inicijativu za podizanje spomenika Tesli podnelo je Udruženje stvaralaca Niša „Car Konstantin“, Grad će platiti izradu a spomenik bi trebalo da bude postavljen ispred Naučno-tehnološkog parka. Spomenik prijateljstva između Šarm el Šeika i Niša, inicijativa je guvernera Južnog Sinaja Kalida Fude Sedika u znak prijateljskih odnosa i saradnje između ova dva grada, a biće na kružnom toku pored Naučno-tehnološkog parka.

O odluci da se rade ova dva spomenika konačnu reč daće odbornici Skupštine grada, na sednici koja je zakazana za 25. maj.

U Programu podizanja spomenika na teritoriji Grada Niša za 2023. godinu je i Spomenik kralju Milanu na novom parkovskom prostoru ispred Beogradske kapije Niške tvrđave, a na inicijativu Fondacije „Za lepši Niš“.

Podsetimo, već je dato zeleno svetlo za spomenik nenasilju „Polet“, koji će biti u Parku Svetog Save, za koji već postoji idejno rešenje.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com