TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

NIŠ DOBIO POČASNOG KONZULA POLJSKE (VIDEO)

U prisustvu ambasadora Poljske u Srbiji Rafala Perla, u Nišu je otvorena kancelarija počasnog konuzulata te zemlje.

Za počasnog konzula Poljske imenovana je privrednica Olivera Sinđelić. Na prijemu u Gradskoj kući je istaknuto da je ovo šesti počasni konzul neke strane države u Nišu i da se u budućnosti očekuje bartimljenje Grada Niša i poljskog grada Poznanj.

Nadomak Doma zdravlja u Nišu otvorena je kancelarija počasnog konzula Poljske u Nišu. Olivera Sinđelić je šesti počasni konzul neke strane zemlje u tom gradu i kako je istakla na prijemu u Gradskoj kući radiće na unapređenju prijateljskih odnosa i razvoju bilateralnih veza Poljske i Srbije.

Diplomatske agremane do sada je u Nišu dobilo petoro uglednih Nišlija, koji su stekli zvanje počasnog konzula Velike Britanije, Mađarske, Francuske, Slovačke i Austrije.

To su zemlje sa kojima je saradnja u raznim oblastima razvijena, a Poljska je trenutno osmi spoljnotrgovinski partner Srbiji, rekao je ambasador Poljske, Rafal Perl.

Predstavnici Niša pozvali su poljske turiste i novinare da dođu kako bi se upoznali sa niškim kulturnim nasleđem, a u planu je i poseta privredne delegacije iz Poljske Nišu, istaknuto je u Gradskoj kući.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com