TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

NIŠ DOMAĆIN 45. REGIONALNOG TAKMIČENJA U IZRADI BIZNIS PLANOVA

U Nišu je održano 45. regionalno takmičenje u izradi biznis planova koje je okupilo gotovo 200 osmaka i učenika prvog razreda srednje škole sa područja Nišavkog okruga. Ovo takmičenje osnažuje mlade da razvijaju maštu i jednog dana postanu preduzetnici. Organizuje ga Savez pronalazača Srbije u saradnji sa Gradom Nišom, a pod pokrivteljstvom Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacije.

28 ŠKOLSKIH TIMOVA KROZ BIZNIS PLAN PREZENTUJE SVOJE INOVACIONE IDEJE

Trideset šest ekipa iz 28 osnovnih i srednjih škola u Nišu. Pred žirijem prezentuju svoju inovacionu ideju i biznis plan iz oblasti IT sektora, zelene ekonomije, poljoprivrede i privrede.

“Mi promovišemo organske džemove i slatka”, kaže jedna učenica niške osnovne škole, dok druga objašnjava da su odlučili za stvaranje energije iz organskih đubriva.

“Moj tim je osmislio aplikaciju za turiste preko koje mogu da vide znamenitosti grada”, objašnjava učenik Medicinske škole. 

Ovo takmičenje koje organizuje Savez pronalazača Srbije u saradnji sa Gradom Nišom i resornim minsitarstvom okupilo je gotovo 200 učenika sa područja Nišavskog okruga.

Cilj ovog takmičenja je da animira mlade da razvijaju svoju maštu i preduzetničke veštine. Zbog toga su u Srbiji u 15 srednjih škola otvoreni mejkers labovi, 23 regionalna inovaciona centra, kao i 14 inovacionih inkubatora na fakultetima širom Srbije.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com