TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Kultura Udarne

NIŠ DOMAĆIN FOLKLORNIM ANSAMBLIMA IZ ZEMLJE I REGIONA (VIDEO)

Petnaesti Međunarodni studentski festival folklora počinje u subotu 16. jula koncertom na Letnjoj pozornici u 20.30, kome će prethoditi tradicionalni defile učesnika Obrenovićevom ulicom u 19 sati.

Festival se završava 20. jula, a tokom pet dana trajanja u Nišu, kao u opštinama u regionu, nastupiće ansambli iz Meksika, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Bugarske, Severne Makedonije i Srbije.

Tokom pet dana trajanja festivala ansambli će nastupiti i u Knjaževcu, Beloj Palanci, Vladičinom Hanu i Ražnju.

Pored Akademskog folklornog ansambla „Oro“, Srbiju će predstaviti i kulturna umetnička društva iz Novog Sada, Kragujevca, Svilajnca i opština domaćina.

Festival će biti zatvoren u sredu 20. jula koncertom na Letnjoj pozornici.

Učesnici će tokom boravka u Nišu imati priliku da uče i srpske tradicionalne igre, da posete znamenitosti grada i ovog dela Srbije, a za njih će biti organizovan i svečani prijem u Gradskoj kući.

Ove godine „Međunarodnom studentski festival folklora“ dobio je i sertifikat za internacionalni folklorni festival koji dodeljuje CIOFF. U skladu sa time tokom festivala biće organizovan i okrugli sto “Nacionalna kulturna baština – Koren identiteta i početak održivog opstanka”, na kome će učestvovati i predstavnici SANU i Ministarstva kulture Republike Srbije.

Okrugli sto će biti održan u nedelju u 12 sati u Velikoj sali Univerziteta u Nišu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com