TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

NIŠ: URUČENI KLJUČEVI STANOVA PRIPADNICIMA VOJSKE I MINISTARSTVA ODBRANE (VIDEO)

U Nišu su dodeljeni ključevi od stanova aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, u zgradi Ulici Stevana Sremca u kompleksu Novi Niš.

Jedan od onih koji će živeti u toj novoj zgradi je potpukovnik u penziji Stevan Vrcilj:

“Do sada sam živeo kao podstanar, prošao sam mnogo garnizona, dugo sam čekao ovo, to je velika stvar. Dobio sam trosoban stan, što zadovoljava sve uslove za život moje porodice. Dobra je stvar što se ugovori sklapaju individualno i što možemo da ih sklopimo na osnovu primanja, imajući u vidu primanja svoja, supruge, dece, a maksimalno na 40 godina. Imaćemo supruga i ja 25% umanjenja, sabira nam se efektivni staž, po svakoj godini 0,5 procenata, I to je maksimalno umanjenje”

“Čekam na ovaj stan 30 godina. Bilo je dobro da je ranije, dok su deca bila manja, ali dobro je i sad” – rekao je novinarima zastavnik u penziji Miroslav Stanisavljević.

Ključeve su uručili predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović.

“Ovo je veliki dan za Vojsku Srbije, jer će se ovde skućiti 152 porodice” – rekao je ministar Stefanović.

ključevi su uručeni i civilnim licima koja su bila u službi VS i Ministarstva odbrane

“Nama je najpotrebnije da ostajete ovde u Nišu i da ste u Nišu zadovoljni i da ga gradite” – rekla je premijerka Ana Brnabić..

Kako je najavila, krajem juna biće dodeljeno još 190 stanova, iz državnog projekta stanogradnje za službe bezbednosti koji je pokrenuo predsednik Vučić 2017. godine.

“Želim svim pripadnicima službi bezbednosti da se izvinim zato što taj projekat jako kasni, iz dva razloga. Jedan je komplikovana situacija na terenu jer smo morali da radimo  razminiravanje terena u mnogo većem obimu nego što smo to inicijalno planirali i da obezbedimo punu sigurnost građevinskim radnicima, a onda i zbog korona virusa” – navela je premijerka.

 

BRNABIĆ: NASTAVLJAMO DA GRADIMO NIŠ!

“Niš gradimo kao putno i železničko, ali i energetsko čvorište ovog dela Evrope i konačno, danas gradimo Niš kao ponovo grad naprednih tehnologija” – izjavila je premijerka Brnabić.


WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com