TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

NIŠKA EPARHIJA ZAHVALJUJE SVIMA KOJI SU POMOGLI BEZBEDNU EVAKUACIJU IZ IZRAELA

Ratna dejstva su u Izraelu zatekla više grupa hodočasnika, među kojima su i hodočasnici iz Niša, predstavnici Bogoslovije i Eparhije niške, predvođeni episkopom Arsenijem. Oni su evakuisani i na bezbednom su. Eparhija niška zahvaljuje se svima koji su pomogli u tome.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“U jeku trenutnih nemilih događaja i ratnog vihora koji je zahvatio Svetu Zemlju, Pravoslavna Eparhija niška želi da izrazi svoje najdublje blagodarenje svim pojedincima i institucijama koji su pomogli bezbednu evakuaciju naših sunarodnika iz sukobom zahvaćenog Izraela.

Pravoslavna Eparhija niška najpre iskazuje zahvalnost Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom g. Porfiriju i Predsedniku Republike Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću, Vladi Republike Srbije, Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije, Ambasadi Republike Srbije u Izraelu, kao i svim drugim ustanovama i pojedincima koji su pomogli sigurnom povratku naših hodočasnika, među kojima su bili i učenici završne godine niške Bogoslovije Svetih Kirila i Metodija.

Blagodareći primerima čovekoljublja, molimo se Gospodu Bogu i Presvetoj Bogomajci, kao i svima Svetima, da svima koji su svojim trudom i zalaganjem pomogli izbavljenju naših sunarodnika uzvrati stostrukim blagoslovom, kao i za što skorije okončanje sukoba u Svetoj Zemlji”, navodi se u saopštenju.

Sleteo još jedan avion u Beograd iz Tel Aviva

Još jedan avion “Er Srbije” sa srpskim državljanima doleteo je danas pre podne iz Tel Aviva na beogradski aerodrom.

Ovo je treći po redu avion “Er Srbije” koji je dovezao putnike iz Tel Aviva u Beograd od početka rata u Izraelu. Prethodno je avion “Er Srbije” iz Tel Aviva sleteo noćas u 01.33 časa u Beograd, objavljeno je na sajtu aerodroma “Nikola Tesla”. Avion na letu JU 9071 krenuo je 40 minuta posle ponoći iz Tel Aviva. Na beogradski aerodrom “Nikola Tesla” juče pre podne sleteo je prvi avion iz Tel Aviva sa srpskim putnicima. Kako se navodi na sajtu aerodroma, reč je o avionu Er Srbije JU817, koji je sleteo oko 10 časova.

Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio je jutros da u nekoliko kibuca u Izraelu još ima sprskih rezidenata i nerezidenata, ali da se oni postepeno evakuišu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com