TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Politika Udarne

Niška skupština imenuje nove direktore

Odbornici Skupštine Grada Niša usvojili su dnevni red koji je proširen predlozima o imenovanju vršioca dužnosti direktora JKP Naissus kojim bi trebalo da rukovodi Goran Milosavljević, nekadašnji pomoćnik gradonačelnika kao i JKP “Mediana” kojom bi ubuduće trebalo da rukovodi Ivan Mihajlović, dosadašnji direktor RRA Jug.
Odbornici će odlučivati i o imenovanju vršioca dužnosti direktora SC Čair, kojim bi trebalo da rukovodi sportistkinja Branka Aranđelović.
Dosadašnjem direktoru Draganu periću je istekao mandat. Mandat je istekao i direktoru Simfonijskog orkestra Niš Svetozaru Vezenkoviću, koji će ostati na čelu te ustanove kao vršilac dužnosti direktora.
Odbornici će raspravljati i o obrazovanju Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća. Ovom petočlanom komisjom će predsedavati Radan Ilić.
Predsednik SG Niša Boban Džunić je istakao da se ne radi o smeni direktora već da su direktori Mediane i Naissus dali ostavke iz ličnih razloga i da moraju da se imenuju novi jer se radi o velikim preduzećima koje moraju da posluju.
Odbornici će raspravljati i o predlogu predsednika SG Niša da Katarina Mitrovska bude novi lokalni ombudsman Grada Niša

ZAVRŠNI RAČUN I POMOĆ UGOSTITELJIMA I TUR. AGENCIJAMA

Odbornici trenutno raspravljaju o završnom računu budžeta Niša za 2020.godinu
Na dnevnim redu su i razni planovi detaljne regulacije, smanjnje kirija za ugostitelje i turisgičkih agencija za 30 odsto za narednih šest meseci.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com