NIŠKI DAN BEZ AUTOMOBILA (VIDEO)

NIŠKI DAN BEZ AUTOMOBILA (VIDEO)

Na Dan bez automobila, predstavnici Grada Niša pozvali su sve građane da više pešače, voze bicikle i koriste druge alternativne prevoze kako bi dali doprinos zaštiti životne sredine. Sve je deo oboležavanja Evropske nedelje mobilnosti.

Ovom inicijativom koja je pokrenuta u 26 gradova Srbije podstiče se i uvođenje mera za održivu mobilnost. Nadležni podsećaju da Niš unapređuje biciklističku infrastrukturu i da će učenicima iz višečlanih porodica dodeliti ukupno 50 bicikala.

Nadležni kažu da je ove godine Grad sproveo brojne mere za unapređenje saobraćaja, poput izgradnje biciklističkih traka i staza, proširenja pešačke zone, sadnje zelenila.

Najveći zagađivači vazduha u Nišu su individualna ložišta i veliki broj vozila čiji je broj porastao za čak 20.000 u poslednjih deset godina. To potvrđuju podaci niške policije. Inače,na niškim ulicama saobraća mnogo više od 90.000 vozila.

Zdravlje uz održivu mobilnost na 20-tu godišnjicu Evropske nedelje mobilnosti podržava više od 3000 gradova u 50 zemalja sveta.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com