NIŠKI UMETNICI DONIRALI SVOJE RADOVE ONKOLOGIJI (VIDEO)

NIŠKI UMETNICI DONIRALI SVOJE RADOVE ONKOLOGIJI (VIDEO)

Članovi Udruženja likovnih umetnika „Luna“ Niš donirali su svoje 24 slike Klinici za onkologiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš. Niški umetnici kažu da ovim humanim gestom žele da oplemene prostor klinike na kojoj se leče pacijenti oboleli od malignih bolesti i da im, koliko je moguće, povrate osmeh na lice.

Svi znamo da ovde leže teški bolesnici, gledamo da im na neki način skrenemo pažnju lepim slikama, da im povratimo osmeh ako je to moguće. Mi se bavimo humanitarnim akcijama, kaže predsednik Udruženja likovnih umetnika “Luna” Niš Vladislav Bogićević.

Nije retkost da umetnička dela oplemene bolničke prostore.

Svuda u svetu su onkološka odeljenja, posebno gde se leče deca, imaju najprijatnije ukrašene ambijente. To su pacijenti koji dosta vremena provode u bolnici, njima je jako bitno da im, osim adekvatne terapije, prostor u kome borave bude prijatan, kaže direktorka Klinike za onkologiju UKC Niš doc. dr sci. Ana Cvetanović.

Udruženje umetnika LUNA je najstarije udruženje na Balkanu i postoji 54 godine. Ima 55 članova, a tokom svih ovih godina kroz udruženje je prošlo oko 400 umetnika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com