TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

PRIJEM GRAĐANA: NEKI ZAHTEVI SE REŠAVAJU ODMAH (VIDEO)

Mnogi problemi Nišlija koje sami izlažu nadležnima u Gradskoj kući se reše na licu mesta. Tako je Udruženja penzionera samostalnih delatnosti dobilo nove prostorije umesto onih koje su izgubili pre pet godina. U procesu je još 60 zahteva koji se uglavnom odnose na komunalnu infrastrukturu, legalizaciju i ozakonjenje objekata.

Oko hiljadu niških penzionera Udruženja samostalnih delatnosti već pet godina nemaju gde da se okupljaju, jer su im, kako kažu, prostorije u Zanatskom domu uzurpirane.

“Pre pet godina smo iseljeni iz Zanatskog doma”, objašnjava Dragan Borisov iz Udruženje penzionera samostalnih delatnosti Niš 

Obećali su nam prostorije”, dodaje iz ovog udruženja, Radomir Nikolić. 

Od sada ćemo biti u Rentgenovoj ulici isto pri nekom udruženju penzionera”, zaključuje Slobodan ilić iz Udruženja penzionera. 

Zahtev za rešavanje problema penzionera samo je jedan od ukupno 60 koliko je ovog puta primljeno na razgovor sa nadležnima u Gradskoj kući. Mnogi zahtevi ukoliko postoji mogućnost se na licu mesta rešavaju, kao što je to sa Udruženjem penzionera.

Sa svakog prijema prave se izveštaji ali ako je problem dugoročno neko rešenje i da je potrebna projektna dokumentacija sve se prati I daje se povratna informacija sugrađanima”, kaže vladislava Ivković, pomoćnica gradonačelnice Niša. 

Nišlije najviše zahteva imaju u oblasti komunalne infrastrukture, legalizacije objekata i izdavanja građevinskih dozvola .

Imali smo na prijemu predstavnike stambenih zajednica koji imaju građevisnke dozvole ali nije određeno ozakonjenje jer su investitiori odustali. Imamo zgrade u Nišu koje kompletno nisu useljene i odluka o ovakvim slučajevima biće na Skupštini Grada Niša kako ti ljudi ne bi bili na ulici a platili su stan i u kreditima su”, objašnjava gradski većnik, Nenad Stanković. 

Što se tiče ozakonjenja imamo veliki broj zahteva i promedba građana da to ne funkcioniše. Ozakonjenje je specifično i tu je važna imovina koja mora da budu čisti papiri, ali su krivi i sami građani koji ne dopunjuju predmet ne zavrašvaju se u roku”, objašnjava Goran Zdravković, v.d. načelnika Uprave za građevinarstvo

Iz Uprave za građevinasrtv ododaju da je ubrzan postupak obrade i izdavanja akata kroz sistem centralne objedinjene procedure, tako da je za poslednjih godinu dana obrađeno i izdato 750 lokacijskih uslova, 300 građevinskih dozvola, 450 rešenja o odobrenju izvođenja radova i 250 upotrebnih dozvola.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com