GRAĐANI PREDLAŽU: NAPLATA PARKIRANJA DO 15 MINUTA? (VIDEO)

GRAĐANI PREDLAŽU: NAPLATA PARKIRANJA DO 15 MINUTA? (VIDEO)

Ukoliko se vozač zadrži na obeleženom parking mestu duže od pet minuta za svoje vozilo mora da plati pun sat. Tako je određeno pravilima JKP “Parking servis” u Nišu. Mnogi građani zbog toga negoduju i predlažu da se uvede parkiranje i na pola sata ili 15 minuta.

Međutim, u “Parking servisu” ističu da to za sada nije moguće ali da je za vozače koji imaju potrebu da se više puta u toku dana zadrže u zelenoj ili crvenoj zoni dostupna mesečne karta i da mogu da se parkiraju koliko žele.

Prema trenutnim pravilima građani su dužni da plate parking najkasnije pet minuta od zaustavljanja, bez obzira na to koliko se zadržavaju. Zbog prirode posla pojedini vozači moraju više puta dnevno da se parkiraju na par minuta.

“Treba uvesti parkiranje bar na 15 minuta ili pola sata”, smatra jedan građanin Niša.

“Nema potrebe, treba više parking mesta i garaža”, ocenjuje niški vozač.

Predlog da se uvede naplata parkiranja i za manje od jednog sata odnosno za pet, deset ili petnaest minuta građani su slali gradskoj Upravi za saobraćaj, Kabinetu gradonačelnice i Parking servisu.

Stigao je zahtev. Građanina i prosleđen je Parking servisu, jer za to je potreban ceo novi sistem i trebalo b ida se vidi da li tako nešto može da se uvede”, kaže pomoćnica gradonačelnice Vladsilava Ivković. 

U Nišu postoji 3800 parking mesta što je nedovoljno za sve vozače, zbog čega je i uvedeno ograničenje, zavisno od zone, na jedan, dva odnosno tri sata.

Ako je korisnik pitao da plaća manje jer se zadržava manje postoji kupovina mesečne karte koja omogućava parkiranje u zelenoj i crvenoj zoni bez vremenskog ograničenja u toku dana na mesečnom nivou”, objašnjava Marjana Radosavljević iz JKP “Parking servis” Niš.

Mesečna parking karta za prvu zonu iznosi 6.500 dinara, a za drugu 3.500 dinara. Za dostavna vozila u tzv. plavoj zoni su predviđena zaustavljanja van parking mesta tokom noći do 9 časova ujutru. I taksisti imaju problem.

Tolerišemo taksiste jer spadaju u javni gradski prevoz, a zaustavljanje do pet minuta sa vozačem u vozilu se ne smatra prekršajem”, objašnjava Dejan Kovačević iz Komunalne milicije.

U međuvremenu, Komunalana milicija najavljuje još dva vozila sa sistetmom “Oko sokolovo”, kao i produženje rada i posle naplate parkiranja koje traje do 21 čas.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com