TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Kultura VESTI

NIŠKIM LUTKARIMA NAGRADA NA FESTIVALU U ISTOČNOM SARAJEVU

Foto: Pozorište lutaka Niš

Predstavom “Vuk i sedam jarića” u nedelju 24. septembra u 18 časova u Istočnom Sarajevu biće otvoren Dvadeset četvrti međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu „Lut fest“.

„Savjet Festivala ove godine plaketu `Zlatna anima – Radoslav Lazić` dodjeljuje Pozorištu lutaka Niš za doprinos razvoju i afirmaciji lutkarske umjetnosti i tradiciji lutkarstva povodom jubileja 65 godina postojanja, a biće uručena na svečanom otvaranju Festivala, kada će ovo pozorište izvesti i predstavu „Vuk i sedam jarića“, kazao je za Novinsku agenciju „Srna“ direktor festivala Vitmir Mitrić.

„Glumac, lutka i animacija“ moto je ovogodišnjeg izdanja festivala na kome će tokom šest festivalskih dana svoje predstave izvesti tetari iz Srbije, Estonije, Francuske, Izraela, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.Inače, „Lut fest“ je jedna od najznačajnih pozorišnih manifestacija i najstariji festival za decu u Republici Srpskoj, koji  je grad Istočno Sarajevo kako ističe Mitrić „postavio na mapu najznačajnijih gradova svjetskog lutkarstva“.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com