TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Kultura Udarne

NIŠVILLE PROGRAM ZA PONEDELJAK 7. AVGUST

Večeras se završava takmičarski deo teatarskog dela Nišvil džez festivala sa predstavama “Stubovi društva” pozorišta iz Bukurešta i “Dont Fuss” pozorišne trupe iz Budimpešte.

Predstave se igraju na Amfiteatru na keju i na platou kod tvrđavske Beogradske kapije, od 20:30 i 22 časa. Četvrtog dana Nišvila za ljubitelje filmova kod fontane na Trgu kralja Milana “Street movie” program od 20:30 kada će biti prikazani filmovi: prvo portuglaski “Sezarija Evora”, a onda i francusko-marokanski “Kazablanka bits”. Ispred Nišvil džez muzeja kod Stambol kapije na bini Youth stage od 19:30 sati je program za mlade i nastupi niških bendova “Gora” i “Mozaik”.

Ujedno pred revijalni deo taetarskog programa promovisana je knjiga pozorišne kritičarke Ane Tasić “Tragovi pozorišne besmrtnosti“.

“U knjizi „Tragovi pozorišne besmrtnosti“ sabrane su kritike objavljene u dnevnom listu „Politika“ od 2005. do 2021. godine, kritike predstava nastalih na osnovu srpske drame, jer je izdavač Sterijino pozorje. Knjiga je, između ostalog, objavljena s idejom da bude podrška ugroženoj kritici, ali i ugroženoj produkciji savremene domaće dramaturgije.”, kaže autorka knjige Ana Tasić.

Internacionalni Nišville Jazz Teatarski Festival 2023

20:30 Amfiteatar pored Nišave   C.I. Nottara Theatre, Bukurešt, Rumunija   Predstava: The Pillars of Society/Stubovi društva  – H.Ibzen

22:00  Beogradska kapija u Tvrđavi Góbi Dance Company,  Budimpešta,  Mađarska Predstava: Don’t Fuss!

Museum – youth stage

Bina ispred Nišville jazz muzeja kod Stambol kapije, početak 19:30

Nastupaju:

Gora (Niš)

Mozaik (Niš)

Nišville Movie Summit

STREET MOVIE  (pored fontane na Trgu kralja Milana), početak: 20:30

SEZARIJA EVORA (CESÁRIA ÉVORA)

Država: Portugalija, rediteljka: Ana Sofia Fonseca

KAZABLANKA BITS (CASABLANKA BEATS / HAUT ET FORT)

Države: Maroko, Francuska; reditelj: Nabil Ayouch Ismail Adouab, Anas i Abdelilah Basbousi, Samah Barigou

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com