TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika region i Srbija VESTI

NOĆ NA SEVERU KIM PROTEKLA MIRNO,SRBI I DALJE ISPRED ZGRADA OPŠTINA(VIDEO)

FOTO TANJUG/STR/ bs

Noć na severu Kosova i Metohije protekla je mirno, a Srbi se dalje okupljaju ispred zgrada opština u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku.Okupljeni ne odustaju od svojih zahteva, a to je povlačenje specijalnih jedinica policije tzv. Kosova, da novi albanski gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština i oslobađanje uhapšenih Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića.

U opštinskim zgradama su i dalje policajci, dok su pripadnici KFOR-a između okupljenih građana i policije.

U poseti Kosovu i Metohiji su specijalni izaslanik SAD Gabrijel Eskobar i specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak, koji su se sinoć sastali sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Oni se danas sastaju sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani i opozicijom, ali i sa predstavnicima Srpske liste i srpskog nevladinog sektora.

FOTO TANJUG/STR/ bs

Još nema zvanične potvrde da će Lajčak i Eskobar posetiti sever Kosova i Metohije.

Srbi iz Leposavića danas su, u okviru radničkih sportskih igara, odmerili snage sa pripadnicima američkog kontigenta Kfora u disciplini nadvlačenja konopca. Radničke sportske igre odrežavaju se u Leposaviću, a takmičari se nadmeću u više disciplina, javlja dopisnik Tanjuga.

Poslednjih dana, nakon nemira koji su izbili u Zvečanu, zabeleženo je više primera dobrih odnosa između Srba na KiM i pripadnika Kfora.

Jedan dečak pre dva dana je, povodom praznika Sveta Trojica, poklanjao venčiće pletene od trave pripadnicima Kfora u blizini opštinske zgrade u Zvečanu, koji su mu zauzvrat poklonili slatkiše.

Maturanti u Zvečanu odigrali su juče maturski ples kod bodljikave žice i kordona Kfora, a jedan od pripadnika Kfora potpisivao se maturantima na majice.

Srbi su ih nudili kafom, slatkišima…

Radničke sportske igre u Leposaviću održavaju se u vreme dok još traju protesti Srba ispred zgrade opštine u tom gradu, kao i u Zvečanu i Zubinom Potoku.

Okupljeni traže povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije, da novi albanski gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština i oslobađanje uhapšenih Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com