TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika region i Srbija Udarne VESTI

ESKOBAR: KURTI IMA DVA DANA DA ODGOVORI NA NAŠE ZAHTEVE(VIDEO)

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ima dva dana da odgovori na zahteve EU i SAD.

On je novinarima u Prištini rekao da će on i specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak u petak obavestiti javnost da li ima napretka ili ne, prenosi Reporteri. Kako je rekao, Kurti je dužan i da se do petka izjasni o pitanju izbora na severu, kao i da Ohrid nema plan B i da sporazum mora da se primeni.

Prema rečima Eskobara, ukoliko Kurti ne prihvati tri uslova, onda je jasno da ne želi saradnju sa SAD i EU i da to ne može da prođe bez posledica.

Eskobar je rekao i da Kurti ima nacrt statuta ZSO, ali da ga krije, a da Vlada u Prištini treba da ga predstavi. Prema njegovim rečima, ukoliko se Beograd i Priština ne pridržavaju Briselskog sporazuma, to znači da dbacuju EU.

On je dodao da su SAD, Evropska unija i svi međunarodni partneri zajedno u zahtevima za smirivanje i normalizaciju situacije i da će, ukoliko se to ne desi, posledice po Prištinu biti dugotrajne i pojasnio da te posledice neće biti usmerene na stanovnike tzv. Kosova.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com