TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

NOVA MAGNETNA REZONANCA I MAMOGRAF STIŽU U NIŠ

Niš je među gradovima koji će dobiti novu magnetnu rezonancu i mamograf. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će 22 magnetne rezonance i više od 20 mamografa biti raspoređeno u gradovima i opštinama širom Srbije i da će to značiti ogromnu promenu u medicinskom smislu. 

“U narednih manje od dva meseca dogovorili smo se obezbedićemo magnetne rezonance za deset gradova i opština u Srbiji – Niš, Kragujevac, Zvezdaru, Šabac, Leskovac, Čačak, Valjevo, Kladovo, Pirot, Užice zatim stižu i u Smederevo, Bor, Zaječar i još jedna u Užice gde su najveće liste čekanja, Vranje, Sombor, Vršac, Požarevac, Loznica, Porkuplje i KC Srbije i KC Novi Sad u okviru rekonstrukcije, dodaje Vučić.

Mamografi će, kako je naglasio, ići u Kladovo, Negotin, Babušnicu, Prorkuplje Sokobanju, Pirot, Vračar, Niš, Vladičin Han, Surčin, Kragujevac, Kuršumliju, Kruševac, Požarevac, Obrenovac, Vlasotince, Majdanpek, i još šest opština i da veruje da će mamograf u Leskovac stići do 1. novembra.

Pripremamo ultrazvuk mašine i ultrazvučne aparate – 15 komada koji će ići u bolnicu Sveti Sava, Novi Pazar, Nis, Čačak, Knjaževac, Užice, Petovac, Savski Venac, Grocku, Zemun, Zvezdaru, Stari Grad, zaključio je predsednik.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com