TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

NOVA UČIONICA ZA STARU SEOSKU ŠKOLU (VIDEO)

Posle pola veka, u staroj seoskoj školi u Bareliću, 20 km od Vranja, renovirana je prva učionica. Ovu školu pohađa svega 11 osnovaca koji dolaze iz tri različita sela. Zahvaljujući humanitarcu Nenadu Zlatanoviću ova deca će imati bolje uslove za školovanje. U proteklih pet godina sam je inicirao pomoć za 40 ugroženih porodica, a sada je i član humanitarne organozacije “28. jun” sa kojom je i obezbeđena donacija za najveću vranjsku seosku školu.

Sve je počelo 2018. godine kada je želeo da pomogne porodici iz Poljanice, u zabačenom mestu bez puta.

“Porodica male Anđele je živela u katastrofalnim uslovima. Jedva sam mogao i da stignem do njih, nema puta. Uz pomoć donatora smo im brzo pronašli kuću bliže gradu i preselili, sad imaju sve”, kaže 32 godišnji Nenad Zlatanović.

Kaže da ima dobrih ljudi koji žele da pomognu pre svega deci. Do sada je sa anonimnim donatorima pomogao da 40 porodica sa decom živi bolje.

“Bilo je tu mnogo životnih priča, teških, ali je pomoć do njih stigla”, dodaje Nenad.

Od nedavno je i član humanitarne organizacije “28.jun” koja je za osnovce renovirala prvu učionocu i za đake obezbedila rančeve i cipele jer većina dece dolazi iz okolnih sela u ovu najveću vranjsku seosku školu.

Nenad ističe da će i dalje pomogati svakom ko mu se obrati za pomoć jer ga pokreću iskreni osmesi dece koja dobijaju poklone i bolje uslove za život.

 

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com