TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

NOVI INSTRUMENTI ZA NIŠKE SIMFONIČARE

Grad Niš nabavio je 15 duvačkih i gudačkih instrumenata za niške simfoničare. Ovo je istorijski dan za Simfonijski orkestar kaže direktorka Tatjana Veličković Minčić i dodaje da je, za 71 godinu rada, to prvi put da dobiju nove gudačke instrumente.

Dobili smo osam gudačkih instrumenata, četiri violine, dve viole i dva violončela. Takođe smo obezbedili dva kompleta klarineta, jednu hornu, jednu flautu i jednu obou, dodaje direktorka.

Dobili smo i više nego što smo očekivali. Iako je kompleksna nabavka gudačkih instrumenata, nije teško za duvačke instrumente, po serijskom broju, tim Niškog simfonijskog orkestra, sa direktorom Tatjanom Veličković Minčić, je dao sve od sebe. Da bi sve bilo kako treba mi smo sada dobili prvi put i svi imamo iste instrumente, i ne nosimo ih od kuće, kaže prva violina Stanislava Alazođonski.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski veruje da će do kraja godine moći da opreme kompletan orkestar.

Verujem da ćemo do kraja godine imati kompletno opremljen orkestar i najzadovoljnija sam kad vidim izraze na njihovim licima. To su ljudi koji imaju nove instrumente, novo oruđe za rad i uz njihovo majstorstvo i nove instrumente sve bolje zvuči. Očekujem da od nove grupe koju je formirala premijerka, da status zaposlenih i ustanovama kulture bude bolji, da imaju veće plate, nadam se da ćemo mi u Gradu moći da ispratimo sve to, dodaje Sotirovski.

Gradonačelnica kaže da je nakon nabavke svih instrumenata sledeći korak obnova zgrade što će se raditi korak po korak u dogovoru sa direktorkom.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com