TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

NOVO RECIKLAŽNO DVORIŠTE NA STOČNOM TRGU (VIDEO)

Reciklažno dvorište

U Nišu će uskoro biti otvoreno još jedno reciklažno dvorište koje će biti na Stočnom trgu, najavio je v.d. direktora JKP “Mediana” Ivan Mihajlović. To će biti treće reciklažno dvorište u Nišu, a koje bi trebalo da smanji nastanak novih divljih deponija, kaže Mihajlović i dodaje da će do leta biti uklonjene četiri divlje deponije na području opština Crveni Krst i Palilula, za šta je resorno ministarstvo u saradnji sa gradom izdvojilo sedam i po miliona dinara.

Novo reciklažno dvorište otvara se na Stočnom trgu u Nišu. To je još jedan korak ka uklanjanju divljih deponija u gradu. Ministarstvo zaštite životne sredine izdvojiće šest miliona dinara, a Grad Niš će dodati 1,5 miliona za uklanjanje četiri divlje deponije u opštinama Crveni krst i Palilula. Iz gradske vlasti navode da nije dovoljno da se divlje deponije samo uklone, već je potrebno da se problem nastanka divljih deonija dugoročno reši.

Prošle godine smo uklonili oko 11.000 metara kubnih divljih deponija. Ono što je poražavajuće je da se na nekim lokacijama ponavljaju iz godine u godinu zbog čega otvaramo još jedno reciklažno dvorište na Stočnom trgu jer je između ostalog dvorište u Naselju Crvena Zvezda dalo dobre rezultate”, kaže v.d. direktora JKP “Mediana” Ivan Mihajlović. 

U dvorištima na Crvenoj Zvezdi i kod Toplane više od 400 građana na nedeljnom nivou koristi reciklažne usluge Mediane, ali i dalje ima nesavesnih građana, kaže Mihajlović.

Reciklažno dvorište

Zbog toga je Grad Niš četvrtu godinu zaredom deo projekta „Zeleno i čisto“ Ministarstva zaštite životne sredine.

Projektom ministarstvo prepoznaje da imamo problem sa divljim deponijama, ali moramo da nađemo širi kontekst rešavanja ovog problema”, objašnjava gradski većnik Vladislav Marjanović.

U okviru projekta do juna ćemo ukloniti četiri divlje deponije na području opština Crveni Krst i Palilula a po preporuci građana koji su i javili u kojim delovima grada je to potrebno”, dodaje Ivana Knežević Spasović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. 

Iz „Mediane“ najavljuju i postavljanje novih podzemnih i nadzemnih kontejnera širom grada, kao i nove kante u delovima grada gde nedostaju. Tokom ove godine će u redovni sistem odvoza smeća biti uključena još četiri sela, rekao je Mihajlović.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com