TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Hronika VESTI

NTP POVODOM BOMBE NA GRADILIŠTU: NIKO NIJE UGROŽEN

Naučno tehnološki park oglasio se saopštenjem povodom bombe koja je pronađena na gradilištu nove zgrade NTP-a.

Foto – Niške vesti

U saopštenju se navodi da su tokom iskopa za potrebe izgradnje nove lamele Naučno-tehnološkog parka Niš, izvođači radova naišli na napravu za koju se sumnja da bi mogla biti eksplozivna.

“Imajući u vidu da je ranije u okruženju bilo sličnih slučajeva zaostalih eksplozivnih naprava, radovi su odmah obustavljeni, a situacija prijavljena Upravi za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova 15. aprila. Ministarstvo unutrašnjih poslova preuzelo je kontrolu, te se trenutno vrši detaljno ispitivanje i obezbeđenje pristupa gradilištu.

Prema najnovijim informacijama od strane predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, potvrđujemo da ni objekat NTP Niš, ni zaposleni, ni posetioci parka nisu u opasnosti. Uvedene su pojačane mere bezbednosti oko gradilišta i neposredne okoline gde je naprava pronađena, u saradnji sa tehničko-fizičkim obezbeđenjem NTP Niš i predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova”, navodi se u saopštenju.

 

Preporuka da se ne koristi parking NTP-a

“Korisnicima NTP Niš preporučujemo da do kraja radne nedelje, zbog ograničenog pristupa, ne koriste parking prostor i garažu blizu gradilišta dok se ne završi uklanjanje navedene naprave.

NTP Niš je u stalnom kontaktu sa Upravom za vanredne situacije i obećava da će, u slučaju novih razvoja situacije, blagovremeno obavestiti zaposlene i korisnike parka o svim promenama”, navode u NTP-u.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com