TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika Udarne VESTI

OVO JE MESTO GDE LEŽI NEEKSPLODIRANA BOMBA NA GRADILIŠTU NTP 2 PARKA

Bomba, za koju za sada nije potvrđeno koje je vrste, iz čijeg naoružanja i koliko je stara, pronađana je baš na ovom mestu na gradilištu drugog dela NTP parka u Nišu, kod tehničkih fakulteta.

Podsetimo, bombu su jutros oko 10:30 pronašli radnici zaposleni na iskopavanju temelja, tvrdilo se i da je reč o tomahavku iz 1999.godine, ali za sada to nije zvanično potvrđeno.

Radovi su odmah prekinuti, mesto obezbeđeno, a NTP je, pozivajući se na MUP, saopštio da nema opasnosti i da ni zaposleni, ni posetioci NTP parka nisu ugroženi.

Posledično, to bi trebalo da znači da nisu ugorženi ni studenti fakulteta, a prema našim saznanjima, aktivnosti na tehnićkim fakultetima nisu obustavljene.

Ipak, NTP je saopštio i da se “do kraja radne nedelje, zbog ograničenog pristupa, ne koriste parking prostor i garažu blizu gradilišta dok se ne završi uklanjanje navedene naprave.”

Za sada nema najave da li će ova naprava, za koju se tvrdi da je korodirana, biti eventualno demontirana ili uništena kontrolisanom detonacijom.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com