Dan MUP-a i policije obeležen je centralnom manifestacijom ispred Palate Srbija, na kojoj su, između ostalog, Pripadnici specijalne antiterorističke jedinice i helikopterske jedinice MUP-a prikazali zajedničku vežbu koja obuhvata izvođenje specijalnih alpinističkih tehnika desantiranja iz helikoptera. Svečanosti je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je uručio zlatne medalje pripadnicima MUP-a za hrabrost, posvećenost službi i zasluge. Zahvalio je pripadnicima MUP-a na zalaganju i požrtvovanju i dodao da će se nastaviti da ulaganjima u opremu, oružje, ali pre svega, u ljude.
Skoro 400 novih pripadnika policije, polaznika 21. klase Centra za osnovu policijsku obuku, predstavljeno je na centralnoj manifestaciji. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao da se policija hrabro borila protiv korona virusa.

Obeležavanje Dana MUP-a I policije je počelo tradiconalno, svečanim sečnjem slavskog kolača u ime obeležavanja slave – Svete Trojice. Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija na Duhove odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.