TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

OD DANAS POJAČANE KONTROLE SAOBRAĆAJA

U Srbiji danas počinje međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja Roadpol koju sprovodi Uprava saobraćajne policije MUP-a do 1. maja, rekao je Dejan Stević iz Uprave, koji najavljuje da će tog dana biti sprovedena i akcija 24-časovnog merenja brzine na najvažnijim putevima. Podseća da je u ovom periodu, prethodne četiri godine na našim putevima stradalo 58 učesnika u saobraćaju.

Zbog toga smo se odlučili da ove godine, u ovom periodu preduzmemo sve nephodne mere sa svim materijalnim i ljudskim formacijama i zaštitimo bezbednost učesnika u saobraćaju tokom praznika, rekao je Stević.

On je rekao da će do 1. maja u okviru organizacije ROADPOL-a trajati akcija merenja nepropisne brzine u kojoj MUP Srbije učestvuje zajedno sa 30 evropskih policija.

Stević je precizirao da će saobraćajna policija svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije “presretačima“, dok će na autoputevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

U sklopu ove akcije, u sredu, 1. maja, biće realizovana akcija Speed Marathon, tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 časa, dodao je Stević.

Odmah nakon završetka praznične akcije, počinje 4. centralna akcija Uprave saobraćajne policije, usmerena na otkrivanje i svih ostalih prekršaja, a koja će trajati od 2. do 7. maja.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com