TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

OD ‘LEŽEĆIH POLICAJACA’ DO VIBRACIONIH TRAKA U KNJAŽEVAČKOJ

U Knjaževačkoj, koju su građani Niša okarakterisali kao “ulicu smrti” zbog čestih saobraćajnih nezgoda i stradanja posebno pešaka, do sada su urađena tri od četiri planirana usporivača brzine. Međutim, žargonski naziv “ležeći policajci” na društvenim mrežama promenjen je u “leteći” jer ni oni nisu usporili neke bahate vozače.

Saša Novićević, predsednik SO Pantelej

“Na društvenim mrežama smo mogli da vidimo vozače koji su brže vozili pa su naleteli na horizontalne usporivače brzine, ali je bilo signalizacije 30 metara sipred da su radovi u toku. Smatramo da će četiri usporivača brzine uticati na smanjenje saobraćajnih nezgoda i da je sada bezbednije za sve učesnike u saobraćaju”, kaže Saša Novićević predsednik SO Pantelej. 

Inače, sem usporivača brzine, Knjaževačka će dobiti i vibrio trake. Iz “Parking servisa” Niš saopštili su da je planirano postavljanje vertikalne i obeležavanje horizontalne saobraćajne signalizacije na raskrsnici ulica Knjaževačke i Kneginje Milice, kao i postavljanje vibro traka u Knjaževačkoj ulici.

Vibracione trake takođe služe za usporavanje saobraćaja, pri prelasku vozila proizvode jače vibracije i zvučni efekti kojima se upozoravaju vozači da usklade vožnju sa propisanim ograničenjem brzine.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com