TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Politika region i Srbija Udarne VESTI

OD NEMAČKE DONACIJA NADZORNOG SISTEMA NA GRANICI

Anka Konrad i Bratislav Gašić potpisuju protokol o primopredaji opreme

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić potpisao je sa ambasadorkom Nemačke Ankom Konrad, Protokol o primopredaji donirane opreme Upravi granične policije MUP-a za nadzor državne granice u vrednosti 630.964 evra.

Ministar policije zahvalio se nemačkoj ambasadorki i istakao da će ova donacija doprineti daljem jačanju kapaciteta Uprave granične policije u nadzoru državne granice, naglasivši da je strateški prioritet Republike Srbije, kao tranzitne države na zapadnobalkanskoj ruti, uspešno suzbijanje iregularnih migracija i svih oblika međunarodnog kriminala.

Gašić i ambasadorka Konrad ocenili su dosadašnju saradnju dveju zemalja kao izuzetno uspešnu i složili se da ima prostora za njeno dalje unapređenje, posebno u oblastima vanrednih situacija i obrazovanja, kroz edukacije i obuke pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Donacija, koju je obezbedilo Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova iz zavičaja, Savezne Republike Nemačke, obuhvata sedam patrolnih vozila, tri civilna terenska vozila, četiri kombi vozila, četiri detektora eksploziva i narkotika, 50 fiksnih čitača dokumenata, 20 ručnih termovizijskih kamera i 100 uređaja za otkrivanje falsifikata.

 

 

 

 

 

 

GAŠIĆ I MOLINA ODLIKOVALI POLICAJCE ZA BORBU PROTIV ORGANIZOVANOG KRIMINALA

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i ambasador Kraljevine Španije u Srbiji Raul Bartolome Molina uručili su  odlikovanja policijskim službenicima Nacionalne policije Kraljevine Španije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije za uspešno sprovedenu akciju i sveukupne zasluge u borbi protiv organizovanog kriminala.

Ambasador Molina je pripadnicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije uručio Krst za policijske zasluge sa belom značkom, dok je ministar Gašić pripadnicima Glavne brigade za organizovani kriminal Nacionalne policije Kraljevine Španije uručio srebrne medalje za zasluge drugog reda. Gašić je istakao da je između MUP-a Srbije i Nacionalne policije ostvarena odlična saradnja i zahvalio se Kraljevini Španiji na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

„Pred nama su veliki izazovi i Srbija vodi najznačajniju bitku u Evropi – borbu protiv organizovanog kriminala. Do sada smo ostvarili odlične rezultate, stali smo mafiji na put“, rekao je ministar Gašić i uputio poziv ministru unutrašnjih poslova Kraljevine Španije Marlasku da dođe u posetu Beogradu.

 

„Španija je jedan od najboljih prijatelja Srbije“, naglasio je Molina i pozvao ministra Gašića da dođe u zvaničnu posetu Madridu.

 

 


WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com