TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika Udarne VESTI

OD POČETKA GODINE U SRBIJI ČAK 720 POŽARA

Čak 720 požara zabeleženo jeu Srbiji za samo dve nedelje ove godine. U policiji kažu da je najčešći uzrok neodgovorno ponašanje čoveka.

“Na teritoriji Srbije od početka godine imali smo 1.100 vanrednih događaja, od čega 720 požara od kojih je 420 požara na samim građevinskim objektima. Često kažemo da su uzrok neispravni uređaji ili elektroinstalacije, ali pre svega tu je prvi i najodgovorniji čovek”, rekao je Željko Čavić, šef odseka u Upravi vatrogasno-spasilačke jedinice.

Važno je pitanje kako se u grejnoj sezoni postupa sa grejnim uređajima, dodao je, kao i preventiva.

“Ono što naši sugrađani često zaboravljaju u želji da se ugreju su te preventivne mere. Uzroci su razni od ostavljanja električnih uređaja uključenih nakon što izađu iz doma, približavanje kvarcnih grejalica nameštaju, tepisima”, rekao je Čavić.

Ukazao je i na to da često dođe do paljenja odnosno požara, kada ljudi prekrivaju određene grejne uređaje uprkos upozorenjima i uputstvima proizvođača grejnih uređaja da se to ne radi.

“Prekrivanjem određenih grejnih tela, iako na uputstvima najverovatnije piše – ne prekrivati. Sugrađani prekriju i tako dođe do požara. Prvi i najčešći uzrok je, dakle, nepažnja i neodgovornost čoveka”, zaključuje Čavić.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com