TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

Odloženo glasanje o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN

NJUJORK, 25. aprila (Tanjug) – Sednica Generalne skupštine UN na kojoj bi trebalo da se glasa o predlogu rezolucije o Srebrenici, zakazana za 2. maj, odložena je, javili su večeras pojedini beogradski i regionalni medji, iako ta informacija još nije potvrđena delegaciji Srbije pri UN.

Ambasador BiH pri UN Zlatko Lagumdžija rekao je za Dnevni avaz da je glasanje odloženo kako bi ”svi imali vremena da se upoznaju sa činjenicama” i da svi, ”uključujući i one koji su sada možda protiv”, daju sugestije.

”U ovom trenutku znamo da sednica neće biti 2. maja zbog toga što danas šaljemo tekst rezolucije na reviziju za slučaj da zemlje članice UN imaju još neke predloge na tekst. Generalna skupština će biti sigurno nakon 6. maja, zavisno od rasporeda sednica, što ćemo znati u utorak”, rekao je Lagumdžija.

Dodao je da je u toj odluci učestvovala i misija BiH pri UN. Ranije danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su se danas u Beču sastali predstavnici SAD i Nemačke gde su prebrojavali glasove onih zemalja koje će podržati rezoluciju o Srebrenici i pravili listu za pritisak i dodao da je važno nastaviti sa diplomatskim radom, svejedno kakav ishod glasanja o rezoluciji na kraju bude bio.

“Mi činimo više od onoga što je realno. Amerikanci i Nemci su se danas sastali u Austriji i brojali glasove i pravili listu za pritisak. Sastali su se, seli i brojali glasove. Radili kampanju protiv jedne male Srbije. I to su oni radili danas iz Beča. Oni su se tamo našli… I to vam govori nešto. Lepo su se danas skupili u Beču, sastali, napravili svoj štab. Ali znate kad bi to uradili, da Srbija nije pravila dobar posao ovde. To nešto govori, i ponosan sam”, rekao je Vučić.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com