TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Kultura Sport VESTI Zabava

ODRŽANA 18.GRDELIČKA REGATA NA J.MORAVI (VIDEO)

Tradicionalna 18. po redu „Grdelička regata“ održana je juče na Južnoj Moravi, u organizaciji Doma kulture Grdelica. Oko 200 zaljubljenika u prirodu, lepo druženje i zabavu spustilo se plovilima niz Južnu Moravu, na stazi dugoj osam kilometara, od takozvanog “plavog mosta” do Dobrotina. Plovidba je trajala između dva i tri sata, a među najmlađim učesnicima, kojima je ovo prvi spust, bio je i desetogodišnji Petar Nikolić.

Na Grdeličku regatu već godin ama dolazi i Grdeličanka Jovana Jović, koja je javnosti poznata zbog promovisanja lepota Južne Srbije i južnjačkog govora na društvenim mrežama, gde ima više desetina hiljada pratilaca.

Pre spusta, prisutnima se obratio Marko Trivunić, direktor Doma kulture u Grdelici, koji je naglasio da je reč o sportsko-ekološkoj manifestaciji koja godinama okuplja učesnike iz različitih krajeva.    Član Gradskog veća Aleksandar Pejčić zvanično je otvorio manifestaciju, za koju je rekao da je postala brend grdeličkog kraja. Pokrovitelj ove manifestacije, koja se organizuje u okviru “Grdeličkog leta”, je Grad Leskovac.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com